Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”De kommer att slåss med näbbar och klor”

En allsvensk guldstrid till hösten framstår som allt mer avlägsen för IFK Norrköping. Läge att lägga mer krut på Europa League-spelet? Inte enligt Jens Gustafsson.
– Vi vill vara slagkraftiga på båda sidorna, säger tränaren.

IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson. Arkivbild.Bild: Stefan Jerrevång/TT
Med en 2–0-vinst med sig från förra veckans bortamöte på Irland är det ett favorittippat IFK Norrköping som på torsdagen tar emot Saint Patrick’s Athletic hemma på Östgötaporten.
Samtliga i Jens Gustafssons spelartrupp är friska och tillgängliga men tränaren räknar inte med något annat än ett tufft returmöte i Europa League-kvalets första omgång.
– Det är skönt att ha med sig ett bra resultat i ryggen men det är viktigt att begripa att vi kommer möta ett lag som kommer att slåss med näbbar och klor för att ändra på det här resultatet. Det är viktigt att vi går ut med en stark beslutsamhet, säger han.
Inför vårens allsvenska start var ”Peking” en av förhandsfavoriterna i guldtipsen – men efter 16 matcher parkerar laget ”bara” på sjunde plats med elva poäng upp till serieledande Malmö.
Även om laget visat prov på sportsliga ljusglimtar, som i 2–0-segern mot AIK på Friends arena, så har det generellt funnits mer att önska av säsongen, medger Gustafsson.
– Det har varit lite upp och ner. Vi har gjort några väldigt bra prestationer mot tuffa motståndare. Men sen har vi tappat lite poäng i slutet av matcherna som ligger och stör när man tittar tillbaka. Vi hoppas dock komma starka till den här matchen och sedan gå vidare i allsvenskan på ett bra sätt.
TT: Hur ser du på chansen att ni ska vara med och nå en allsvensk toppstrid till hösten?
– Det är svårt att beskriva. Vi agerar efter devisen att vi tar en match i taget. Nu möter vi Saint Patrick's och sedan blickar vi vidare därifrån. Allting handlar om hur det hela slutar.
TT: Blir Europaspelet mer viktigt att satsa på när det gått lite knackigare i seriespelet?
– Det skulle vara svårt att svara att vi satsar mer enhetligt på det ena än det andra. Vi vill vara slagkraftiga på båda sidorna, säger Jens Gustafsson.
IFK Norrköping–Saint Patrick’s Athletic startar klockan 20 på torsdagen.
Gå till toppen