Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Förhoppningsvis kör de inte på till klockan två”

Bilderna på en fin lägenhet med utsikt över havet föll Henrik Stenson i smaken. Baksidan: Alldeles utanför finns en högljudd fanzone – och numera en uppbyggd scen. – Det är flera högtalare där och när de provtryckte hördes det upp till lägenheten, säger den svenske golfstjärnan inför British Open i Portrush.

Henrik Stenson tränar inför British Open på Royal Portrush golf coures i Nordirland. Här slår han ut på sjunde hålet.Bild: Christer Höglund
Henrik Stenson lade ner mycket tid för att hitta rätt boende till majortävlingen på Nordirland. Efter ett idogt letande fann 43-åringen till slut en lägenhet i centrala Portrush som han ansåg skulle vara okej för sig själv och sitt sällskap; sin pappa Ingemar, hustrun Emma och hennes bror.
Ändå blev Stenson förvånad när han kom till kvarteret.
Utsikten var inte bara mot havet – utan även mot tävlingens fanzone, bland annat i form av olika golfaktiviteter och ett pariserhjul.
Kort därefter kom nästa överraskning.
– De byggde upp en scen där nere på en gräsplätt… Vi får se hur livat det blir. Det är en ganska liten stad och jag har aldrig varit här innan. Jag såg några bilder på en schyst lägenhet vars utsikt blickade ut över vattnet. De visade inte pariserhjulet på bilderna, säger han.
TT: De visade bara de bästa bilderna?
– Det händer ibland.
TT: Hur orolig är du att utemiljön och uppträdanden kommer att störa?
– Vi får se hur det blir, säger han.
– Jag hoppas att de har någon restriktion när de måste sluta spela. Nu står det ”Live in Portrush” men förhoppningsvis kör de inte på till klockan två på natten.
Henrik Stenson kommer till Royal Portrush med – i alla fall sett till resultaten – en stigande formkurva. Efter en något tyngre period blev han delad åtta i Canadian Open och följde upp med att bli delad nia i US Open och i genrepstävlingen i Aberdeen slutade han på en delad fjärdeplats.
– Det långa spelet har jag varit mest missnöjd med under en längre period men det var absolut ett steg i rätt riktning. Sedan betyder det inte att man är fullfjädrad av självförtroende och tycker att man slår bollen på ett snöre hela tiden, säger svensken om tävlingen i Skottland.
– Men det var helt klart ett bra steg framåt, i rätt riktning, förra veckan.
Med topplaceringen i Skottland färskt i minnet och mottagandet av publiken på Nordirland, säger den svenske golfstjärnan att han ser fram emot British Open.
– Som europé är detta nummer ett, det är den här tävlingen som man ville vinna som junior. Och det är klart det är skönt att komma tillbaka hit när man har lyckats med den bedriften men det har varit många bra minnen, många bra tävlingar även om vi lyfter bort Troon.
– Jag har även en andraplats och två tredjeplatser sedan tidigare, så vi har varit bra i British Open vid ett antal tillfällen.
Fakta

Henrik Stenson

Född: 5 april 1976 i Göteborg.

Proffsdebut: 1999.

British Open-debut: 2001.

Antal British Open: 14.

Främsta Placering i British Open: Seger 2016.

Fakta

Starttider

Henrik Stenson går ut i samma boll som Xander Schauffele, USA, och Graeme McDowell, Nordirland.

Flera intressanta bollar (svensk tid) för torsdagen:

9.03: Alex Norén, Sverige, Michael Lorenzo-Vera, Frankrike, och Sam Locke, Sydafrika.

10.14: Henrik Stenson, Xander Schauffele, USA, och Graeme McDowell, Nordirland.

10.58: Francesco Molinari, Italien, Bryson Dechambeau, USA, Adam Scott, Australien.

11.09: Rory McIlroy, Nordirland, Gary Woodland, USA, Paul Casey, England.

11.42: Alexander Björk, Sverige, Luke List, USA, och Paul Waring, England.

14.04: Brooks Koepka, USA; Louis Oosthuizen, Sydafrika, Shubhankar Sharma, Indien.

14.26: Jordan Spieth, USA, Marc Leishman, Australien, Danny Willett, England.

15.48: Justin Rose, England, Tony Finau, USA, Lucas Bjerregaard, Danmark.

15.59: Dustin Johnson, USA, Jason Day, Australien, Keegan Bradley, USA.

16.10: Tiger Woods, USA, Matthew Wallace, England, Patrick Reed, USA.

16.21: Jon Rahm, Spanien, Patrick Cantlay, USA, Matt Kuchar, USA.

Gå till toppen