Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hedvig Lindahl klar för Wolfsburg

Sveriges succémålvakt från fotbolls-VM, Hedvig Lindahl, är klar för den tyska storklubben Wolfsburg. ”If you can't beat them, you join them”, skriver den blivande Bundesligaspelaren på Instagram.

Sveriges succémålvakt från VM, Hedvig Lindahl, är klar för den tyska klubben Wolfsburg.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Förra veckan berättade Hedvig Lindahl att hon gjort klart med en ny klubb men avslöjade inte vilken eller var. Lindahl var klubblös under sitt succéartade VM efter att hennes kontrakt med Super League-klubben Chelsea gått ut efter den gångna säsongen.
Men nu är det alltså klart att den 36-åriga målvakten flyttar till Tyskland och har skrivit ettårskontrakt med Wolfsburg.
”Wolfsburg är en klubb med en lång meritlista. Jag känner mig hedrad över att vara del av ett sådant enastående och otroligt starkt lag. Jag ska göra mitt bästa för att Wolfsburg ska vara fortsatt framgångsrikt och jag hoppas också kunna utvecklas som spelare”, säger Lindahl till Wolfsburgs hemsida.
Bundesligalagets sportchef Ralf Kellerman säger att man i Lindahl fått en av de mest erfarna målvakterna i Europa.
”Hedvig har fantastiska kvaliteter och en stor erfarenhet”, säger Wolfsburgs tränare Stephan Lerch.
Beskedet om Lindahls flytt till Wolfsburg kommer bara dagar efter nyheten om att Wolfsburgs tyska VM-målvakt Almuth Schult genomgått en operation av en skadad axel.
Det är ännu inte klart hur länge den 28-åriga Schult blir borta från spel och Wolfsburg-tränaren är nöjd med att Lindahl kunde komma till klubbens undsättning mellan stolparna.
”Jag är väldigt glad att vi kunnat knyta till oss en toppmålvakt med en fantastisk personlighet så snabbt efter att vi förlorat Almuth”, säger Stephan Lerch.
I och med flytten blir Lindahl också lagkompis med landslagskollegan Fridolina Rolfö, anfallsstjärnan bytte klubb från Bayern München efter den gångna säsongen.
Wolfsburg dominerar tysk damfotboll och vann både ligan och cupen i fjol. I Champions League gick de till kvartsfinal.
Nilla Fischer var tidigare lagkapten i klubben, men gick till Linköping efter VM-uppehållet.
Fakta

Hedvig Lindahl

Född: den 29 april 1983 i Katrineholm (36 år).

Moderklubb: Gropptorps IF.

Position: Målvakt.

A-landskamper/mål: 165/0.

Seniorlubbar: Värmbol (1996–1998), Tunafors (1998–2000), Malmö FF (2001–2003), Trion (lån, 2003), Linköping (2004–2008), Göteborg (2009–2010), Kristianstad (2011–2014), Chelsea (2015–2019), Wolfsburg (2019–).

Meriter (urval): OS-silver (2016), VM-brons (2011, 2019), engelsk ligamästare (2015, 2018).

Gå till toppen