Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lagkaptenen lämnar LB07: ”Jag måste ta chansen”

Det går riktigt tungt för LB07 i damallsvenskan. Då väljer lagkaptenen Mia Persson att lämna klubben. 29-åringen flyttar istället utomlands men vill inte berätta var hon spelar sin nästa match.
– Jag kommer inte tjäna miljoner. Jag vill inte jobba, inte plugga eller något annat utan bara spela fotboll, säger Mia Persson.

LB07:s Mia Persson lämnar nu klubben mitt under säsongen.Bild: AVDO BILKANOVIC
LB07:s trotjänare Mia Persson lämnar alltså Malmöklubben för en utländsk klubb. Hon förklarar själv flytten med att hon inte kunde vänta på en annan möjlighet.
– Jag har fått en möjlighet att spela någon annanstans och jag kände att det är här är kanske sista chansen eftersom man aldrig vet hur det blir. Man kan bli skadad eller kanske aldrig få möjligheten igen, säger Persson.
– Jag kände, med klubbens och familjens stöd, att jag måste ta chansen.
Vilken blir din nästa klubb?
– Det kan jag inte säga, för jag har inte satt min signatur än på ett kontrakt än, utan vi är bara överens.
När åker du då?
– På fredag. Så jag har inte hunnit planera så mycket eftersom jag skjutit på det här beslutet rätt länge. Det var ett jättejobbigt beslut.
Trots det tunga året - att LB07 ligger under nedflyttningsstrecket och bara har tagit fyra poäng hittills - tror den nu forne lagkaptenen ändå att det kommer gå bra för LB07 i framtiden.
– Det är absolut inte därför jag lämnar. Jag hade lämnat oavsett och jag tror verkligen på laget. Bara de kan ta energi som finns i gruppen ut på planen och fortsätta jobba stenhårt så kommer det gå bra.
Under livet som utomlandsproffs kommer Persson inte att arbeta vid sidan av fotbollen, något som hon behövt göra i LB07.
– Jag kommer inte tjäna miljoner, men jag har bestämt mig för att jag vill försöka skita i allt, höll jag på att säga. Jag vill inte jobba, inte plugga eller något annat utan bara spela fotboll, fokusera på det och kunna lägga allt annat åt sidan under tiden.
Gå till toppen