Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya ”Lejonkungen” vill vara trogen originalet

Hur känner man sig om man som regissör tar sig an att göra en nyinspelning av en av tidernas mest älskade tecknade filmer? Svaret är: nervös. – Det är inte förrän filmen möter publiken som vi vet om vi gjort allt rätt, säger Jon Favreau, som regisserat ”Lejonkungen”, till TT.

"Lejonkungen" gör ny entré på världens biodukar i veckan. Förväntningarna är stora, inte minst hos den generation som vuxit upp med originalet. Pressbild.Bild: Disney/AP
Den förra versionen, som var en traditionellt animerad film, kom 1994, vann Oscars för bästa originalmusik och sång (”Can you feel the love tonight”) och har sedan dess varit en film som inte minst de som växte upp med den har dyrkat med passionerad kärlek. För regissören var det därför självklart att inte ändra på storyn eller rollfigurerna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen