Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Max Wiman: Rekordlitet MFF-följe på Europaresa till Ballymena

Malmö FF har gjort sig känt för sina stora bortaföljen ut i Europa. Ibland har de begränsats av logistiska skäl eller att man helt enkelt inte fått tillräckligt många biljetter.
Den här gången räcker biljetterna trots att de är få, Ballymena Showgrounds rymmer bara 3500 åskådare om jag förstått det rätt, och MFF har fått ett fåtal.

Spiran på Saint Anne´s Cathedral i Belfast ser verkligen ut att nå himmelska höjder. Gör MFF det också?Bild: Max Wiman
Men enligt SLO Pierre Nordberg på Twitter så är det 41 (!) MFF:are som köpt biljett. De lär bli väl omhändertagna. Såg till och med spelaren Kofi Balmers (nr 19) pappa på sociala medier erbjudit sig att hjälpa till att hämta och lämna supportrar om så behövs!
Supportrarna har med hjälp av Nordberg hittat en samlingspub som är värd ett besök bara för namnet: ”The Smoking Monkey”.
Vädret i Belfast är lite gråmulet och risk för lite regn. Ballymena ligger några mil utanför Belfast och de flesta av de 41 lär väl göra som Sydsvenskan och bo i huvudstaden.
Mest fascineras vi av den vackra spiran på protestantiska Saint Anne´s Cathedral precis intill vårt hotell. Den ser verkligen ut att gå ända till himmelen.
MFF landar vid lunchtid här i Nordirland (en timme efter svensk tid) och framåt eftermiddagen lovar vi att som vanligt fylla på med material från ankomsten och sedan kvällens presskonferens.
Är det Europa League så är det. Även om det står 7–0 i ”halvtid”.
Gå till toppen