Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre skånska lag med i toppen

De skånska damlagen inledde bäst på lag-SM i golf. Ljunghusen och Vasatorp ligger tvåa respektive fyra efter första dagens spel på Barsebäck.

Ljunghusens GK:s Isabel Nesteus och Sara Kjellker efter första dagens spel av lag-SM i golf på Barsebäck.Bild: Svenska Golfförbundet
De flesta lagen från de skånska klubbarna hade en tuff första dag på lag-SM. Men Ljunghusens GK, med EM-guldmedaljören Sara Kjellker i laget, är med i toppen bakom Hills GK på totalt fyra slag under par. Kjellker gjorde tre birdies och en eagle på svåra Mastersbanan. Paret Desireé Andersson/Kajsa Arwefjäll avslutade sin fyrboll fem under par efter fem birdies på de sista nio hålen.
Ljunghusen är fem slag bakom ledande Hills. Vasatorp slutade på fjärde plats efter första dagens spel på totalt två slag över par.
Totalt deltar fem herrlag och fyra damlag från nio olika skånska klubbar under SM.
På herrsidan gick Vasatorps GK bäst av de skånska lagen med Christoffer Pålsson i laget som var med och vann guld i lag-EM förra helgen. Vasatorp slutade på femte plats efter första dagen på 18 under par – nio slag efter ledande Landeryd från Linköping.
Robin Petersson och Christoffer Pålsson gick ett under par i foursome och sju under par i fyrboll.Bild: Svenska Golfförbundet
Gå till toppen