Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Det blev en helt unik dag på jobbet

Det har blivit några dagen-före-match-dagar i Europabortaspel de senaste åren och det har gett en viss rutin. Men onsdagen i Ballymena blev unik.
Jo, vi vet förutsättningarna. MFF gjorde 7–0 hemma och kommer att gå vidare. Men en match ska spelas och en motståndare i nästa omgång ska bli klar.

Sydsvenskans Max Wiman i samtal med Uwe Rösler.Bild: PETTER ARVIDSON
Vi har varit i överfyllda pressrum där storlagen hört hemma. Andra tillfällen har vi bara varit några få (i Strumica när MFF skulle möta Vardar tror jag vi var tre skrivande och en fotograf.
Men först på hotellet i Belfast och sedan på presskonferensen i Ballymena var det bara jag som var skrivande för oberoende media (mff.se räknar jag inte) och Petter Arvidson var med som fotograf.
Det kom inte en enda reporter från någon lokal Ballymenatidning och kaffedosen och allt vattnet som sattes fram stod nästan orört. Nåja, Uwe Rösler klarar inte en sådan tillställning utan kaffe och Behrang Safari offrade sig på en kaka.
Men det är första gången jag suttit i intervju en-mot-en med MFF-tränare och spelare dagen före Europaspel.
Vid en första snabb anblick trodde vi att Ballymena till och med tryfferat banderollerna i bakgrunden med en bild på ett MFF-lag. Fast typ från 70-talet.
Här går MFF-supportrarna in på torsdagen och nej, det är inte ett gammalt MFF-lag på bilden. Det är Ballymena United.Bild: Max Wiman
Men så var det förstås inte. Det var Ballymena United. Men dräkterna var förvillande lika, Himmelsblått vs Skyblues.
Gästfriheten hos Ballymena United är precis så stor som förväntat efter det trevliga besöket i Malmö.
Någon presskonferens med dem blev det dock inte. Eftersom Europaresorna tar mycket tid och ordinarie träningsdag är tisdag och torsdag, så fanns det inte en skymt av hemmalaget på Ballymena Showgrounds. De var på jobbet.
Gå till toppen