Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”GoT”-skådisar anmälde sig själva till Emmy

Carice van Houten (till vänster som sig själv och till höger som Melisandre) har chans på en Emmy. Pressbild.Bild: AP/TT
”Game of thrones” slog rekord i nomineringar inför Emmygalan. Men tre av nomineringarna tog möjligtvis serieskaparen HBO med förvåning, nämligen Alfie Allen, Gwendoline Christie och Carice van Houten.
De tre nominerades för sina insatser som Theon Greyjoy, Brienne av Tarth, och Melisandre till biroll respektive gästrollspriser i dramaseriekategorin, men det var inte HBO som nominerat dem, som brukligt är, rapporterar The Hollywood Reporter.
I stället nominerade skådespelarna sig själva, via sina representanter, och hostade själva upp anmälningsavgiften på 225 dollar. Det är i sig inte ovanligt, men det är ovanligt att det leder till nomineringar.
Antagligen anmälde inte HBO de tre skådespelarna för att det skulle kunna minska chansen för andra ”Game of thrones”-namn, och för att bolaget helt enkelt inte kan anmäla alla. I stället nominerade bolaget Kit Harington och Emilia Clarke till huvudrollspriser och Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Lena Headey, Sophie Turner och Maisie Williams till birollspriser, vilka alla också knep nomineringar.
Gå till toppen