Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inget riktigt vapen vid drama i Forsheda

En man i 25-årsåldern greps i Forsheda sedan han uppträtt hotfullt och visat upp någon form av vapen. Nu har polisen konstaterat att det inte rörde sig om ett riktigt vapen. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En man i 25-årsåldern greps i Forsheda i Värnamo kommun sedan han uppträtt hotfullt och visat upp någon form av vapen. Nu har polisens tekniker konstaterat att det inte rörde sig om ett riktigt vapen, rapporterar lokala medier.
Dramat inträffade sent på onsdagskvällen. Vid 23.30-tiden skickades ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA), med en uppmaning till boende i orten att hålla sig inomhus.
– Vi fick larm om att en person uppträdde hotfullt och gick runt med någon form av vapen som han riktade åt olika håll. Han ska ha hotat folk, sade Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i region Öst, till TT i natt.
Den hotfulle mannen kunde gripas vid midnatt. Han var först misstänkt för grovt olaga hot och grovt vapenbrott, men misstänks nu för olaga hot.
Gå till toppen