Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunds universitet stämmer kritiserad hyresvärd på 3,4 miljoner kronor

Efter problem med råttor, mögel och spruckna väggar tvingades Lunds universitet evakuera studentboendet med 212 lägenheter. Nu stämmer universitetet hyresvärden Prime living på 3,4 miljoner kronor, skriver tidningen Hem och Hyra.

Lunds universitet stämmer fastighetsbolaget Prime living på 3,4 miljoner efter omfattande problem med fuskbyggt studentboende. Arkivbild från 2014.Bild: Stefan Ed
Studentboendet skulle ge internationella studenter ett hem i Lund. Men det har varit problem redan från start, och till slut blev problemen så omfattande att bostäderna evakuerades. Nu stämmer staten, genom Lunds universitet, det skandalomsusade fastighetsbolaget Prime living på 3,4 miljoner kronor plus rättegångskostnader för avtalsbrott, vilket Hem och Hyra var först med att rapportera om.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen