Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmöhoppet i UEM: ”Mitt mål har höjts”

Det är dags för UEM i friidrott i Sverige. Då är Wilma Rosenquist MAI:s stora hopp.
– Jag hoppas göra säsongens lopp, säger 18-åringen.

Wilma Rosenquist när hon sprang semifinalen under UEM ifjor.Bild: Foto: Privat
I vintras tog Malmösprintern Wilma Rosenquist silver på 60 meter i F19-SM. Förra året i U20-EM tog hon sig oväntat, som 17-åring, till semifinal på 200 meter och blev totalt tolva i Europa.
– Det var jätteroligt och oväntat. Då var det kanske inte riktigt ett mål. Jag hade det inte ens i huvudet. Då var målet att bara komma dit, men nu har jag större mål.
De har höjts efter framgången förra året?
– Ja, exakt, mitt mål har höjts och då är jag fortfarande ett år yngre än de andra.
Målet med årets UEM är att ta sig till en semifinal och en final.
– Resultatmässigt ska jag försöka ta mig till semifinal på 200 meter och på stafetten på 4x100 meter har vi som lag mål att ta oss till final. Sen får vi se hur det blir, men det hade varit jättekul, säger Rosenquist.
Wilma Rosenquist är redan i Borås redo för helgens tävlingar.Bild: Foto: Privat
Malmösprintern hoppas göra säsongens bästa lopp under mästerskapet.
– Jag vill få ett så bra lopp som möjligt och att allt ska stämma på 200 meter. Jag känner inte riktigt att jag fått mitt lopp än under den här säsongen, så jag hoppas på att få det här uppe i Borås.
Och det verkar lovande.
– Ja, i den senaste tävlingen, för någon vecka sedan, gick det bra. Då gick det som jag ville. Jag känner mig också bra på träningen nu.
Trots goda chanser i mästerskapet är Wilma Rosenquist ändå mest fokuserad på att njuta av upplevelsen.
– Det viktigaste är att det ska vara kul. Det är inte så ofta man får tävla i ett sådant här stort mästerskap på hemmaplan.
I stafetten kommer Wilma Rosenquist springa tillsammans med två andra Malmölöperskor: Nikki Anderberg och Filippa Sivnert.
Gå till toppen