Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mardrömsstart för hemmahoppet McIlroy

Nordirländaren Rory McIlroy hade ingen vidare förstadag inför sin hemmapublik i British Open.Bild: Peter Morrison/AP/TT
Rory McIlroy inledde British Open på sämsta tänkbara sätt. Med en kvadruppelbogey på första hålet och bogey på tredje avslutade hemmahoppet första dagen på Royal Portrush med åtta slag över par.
Nordirländaren ligger på delad 150:e plats och riskerar att missa kvalgränsen inför helgens spel.
– Det är så klart en besvikelse, det hade det varit även om det här hade hänt på St Andrews, Birkdale eller någon annan turnering eller major, säger han.
Efter den tuffa starten fick 30-åringen ordning på spelet och noterade birdie på sjuan och nian – men mot slutet av ronden föll allt samma igen.
På 16:e hålet gjorde han dubbelbogey och på sista blev det trippebogey. Frågan är om vinnaren från 2014 ens kommer att klara ”cutten” på fredagen.
– Om jag kan träffa fairway kan jag nog göra ett tillräckligt bra resultat som gör att jag åtminstone får spela i helgen, säger Rory McIlroy.
JB Holmes, USA, leder British Open efter första dagens spel. På fem under par, 13 slag före McIlroy.
Gå till toppen