Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minnesord om Gert Scherman

Min gode vän travtränaren Gert Scherman, Malmö, har avlidit i en ålder av 91 år. Närmast anhörig är hustrun Britt.

Gert Scherman (1928–2019)Bild: Siv Billgren
Gert hade ett liv präglat av hårt arbete med stora framgångar som resultat inom den sport som han älskade så högt.
Jag började arbeta på Jägersro sekretariat 1971 och fick snart väldigt god kontakt med Gert i mitt arbete. Något jag uppskattade hos honom var hans raka kommentarer, dock alltid sagda på hans positiva och lite spjuveraktiga sätt - Gert var en man som stod för sitt ord!
Från den tiden minns jag främst hans fina snabbloppshästar som Atout du Moulin, Golden Day, Lord Tallman och Lepidopt, senare även den härlige lille kämpen Wind Boss. Just Atout du Moulin har etsat sig fast i mitt minne eftersom han vann det första riktigt stora lopp jag fick uppleva som nyanställd, nämligen Hugo Åbergs Memorial.
Vi trivdes med varandra vilket utmynnade i att vi tillsammans med våra fruar träffades även privat. En vänskap som bestått genom åren även sedan vi lämnade Skåne 1984. Under våra årliga besök i Malmö har det varit obligatoriskt med ett besök hos Gert och hans Britt såväl i hemmet som på tränarcaféet på Jägersro som de förestod i många år. På caféet var Gert en central gestalt där han satt vid ”sitt” bord och såg till att gästerna trivdes allt medan Britt serverade sina eminenta egentillverkade smörgåsar, allt till gästernas fromma.
Gert var en man i farten som aldrig hade problem att få tiden att gå.
Kan nämnas att parallellt med tränarrörelsen hade han och Britt hand om den inre städningen på Jägersro under många år.
Såväl under som efter hans yrkesverksamma tid var kortspel ett återkommande nöje tillsammans med ett sammansvetsat tolvegäng som regelbundet samlades. Under sin pensionärstillvaro kunde han givetvis inte släppa kontakten med hästarna utan fanns allt som oftast vid Tomas Malmqvists stall på Jägersros stallbacke, där han satt och munhöggs och trivdes.
Slutligen skall sägas att hur yrkesinriktad Gert än var så satte han alltid familjen främst och kärleken till Britt gick verkligen inte att ta miste på! Hans kärlek till kvinnan som troget stått vid hans sida under alla år var av det äkta och fina slaget!
Anders Tisell
Gå till toppen