Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Restaurangchef sålde kockarnas mat som sidoinkomst – polisanmäls

Restaurangchefen ska ha beordrat sina kockar att laga stora mängder mat, som han sedan sålde vidare som catering. Mannen misstänks nu för en lång rad brott.
– Man har lite tappat tron på människor, säger hans före detta chef.

Mannen var anställd hos företaget i Vellinge kommun under en period förra året.
– Under tiden han arbetade här beordrade han våra kockar att laga mat, levererade det som catering och behöll pengarna i egen ficka. Mot ett fabricerat kvitto, som han själv tillverkat, men med vårt firmanamn på, säger chefen.
Sammanlagt rör det sig om portioner till ett värde av drygt 15 000 kronor, som har sålts till en organisation där mannen själv är medlem och där han även har haft budgetansvar.
Svindleriet upptäcktes före sommaren, när organisationen som tagit emot matleveranserna saknade ett kvitto och kontaktade mannens före detta arbetsgivare.
– De skulle göra avslut för räkenskaperna ifjor, som han haft hand om, säger chefen.
– När jag började nysta i det upptäckte jag också att han fortsatt använda vår logga och vårt firmanamn på sina kvitton, även efter att han avslutat sin anställning hos oss. Fast då har han fått fixa sin cateringmat någon annanstans.
Mannen är därför, utöver trolöshet mot huvudman, även misstänkt för en lång rad förfalskningsbrott.
Gå till toppen