Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånsk prisjämförelsesajt tar klivet över Sundet

Den Ängelholmbaserade jämförelsetjänsten Prisjakt har sjösatt sin plattform i Danmark. Hittills har lanseringen uppfyllt förväntningarna och nu ska företaget även öppna ett nytt kontor i grannlandet.

Carl Vult von Steyern är Nordenchef för Prisjakt med huvudkontor i Ängelholm.
Lanseringen av den danska sajten, prisjagt.dk, skedde i juni. Där kan kunder, precis som på Ängelholmsföretagets svenska sajt, jämföra priser och egenskaper för produkter samt ta del av andra användares omdömen.
– Hittills har responsen varit väldigt god med stigande trafiktillväxt. Vårt fokus är att få så många som möjligt att testa tjänsten och vi har fått en bättre start än vi trodde från början, säger Carl Vult von Steyern, Nordenchef för Prisjakt som grundades 2002.
I nuläget hanteras företagets danska sajt på distans från Sverige. Målsättningen är att nå en tillräckligt stark position för att kunna etablera kontor och anställa lokalt i Danmark.
– Jag kan inte lova något, men detta skulle kunna ske redan till årsskiftet. Kanske ännu tidigare, vi får se. I det första steget handlar det om att tillsätta en landschef samt sälj- och supporttjänster, säger Carl Vult von Steyern.
Med introduktionen i grannlandet finns den Schibstedägda jämförelsetjänsten i sammanlagt tio länder: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nya Zeeland, Frankrike, Italien, Polen, Irland och Storbritannien.
– Just nu har vi störst fokus på Norden. Där ser vi störst tillväxtpotential, och där ska vi hitta nya målgrupper och satsa på nya segment.
Carl Vult von Steyern nämner bland annat inredning, sportartiklar och kläder och skor. Han vill dock inte sätta fingret på vilka handelskategorier som är extra intressanta för bolaget att bearbeta i större utsträckning framöver.
– Det kan handla om segment där vi traditionellt sett inte har varit störst på prisjämförelser. I takt med att e-handeln fortsätter att öka kan man konstatera att det finns potential att växa utanför prisjämförelser på det väldigt mogna segmentet hemelektronik, säger Carl Vult von Steyern som heller inte utesluter en expansion till ytterligare länder:
– Så kan det absolut bli. Givet att vi en del av en stor koncern kan jag dock inte avslöja för mycket av vår strategi.
Läs också Prisjakt fortsätter jaga efter nya medarbetare
Fakta

Prisjakt

Säte: Ängelholm.

Omsättning (2018): 315 miljoner norska kronor.

Antal anställda (2018): 240.

Rörelseresultat, EBITDA, före avskrivningar på materiella och immateriella tillgångar (2018): 97,6 miljoner norska kronor, motsvarande 104 miljoner svenska kronor.

Gå till toppen