Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Unga stjärnor ska locka nya bolag till Båstad

Nytt ägande, damturneringen tillbaka och ambitioner att utveckla mötesplatsen för svensk näringsliv. Tävlingschefen Christer Hult ser positivt på framtiden för Swedish Open i Båstad efter en turbulent tid.

"Vi fick ett erbjudande att köpa tillbaka rättigheterna för turneringen. Det var aldrig någon tvekan", säger tävlingschef Christer Hult.Bild: Jonas Dagson /TT
I år spelades den 72:a upplagan av tävlingen. Den är en institution i svensk tennis. Men bakom kulisserna har det pågått ett spel där ägandet för turneringen bytt händer. 2009 köpte det franska sport- och eventbolaget Lagardére Sports rättigheterna till Båstadstennisen. De drev verksamheten i tio år. Sedan ändrade företaget strategi. Först sålde de av licensen för damtennisen. Sedan ville de sälja licensen för Swedish Open för herrar också.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen