Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Väktare misshandlad i Lunds kommunhus

På torsdagseftermiddagen skulle en väktare avvisa en man i Lunds kommunhus Kristallen och blev då misshandlad. En man i 35-årsåldern har gripits, misstänkt för att ha slagit en väktare.

– När väktaren ska avvisa honom så motsätter han sig detta och då kommer det ytterligare en väktare dit som förstärkning för de ska vara två stycken och det är då den här mannen går till angrepp mot en av väktarna, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Flera polispatruller åkte till Bantorget. Larmet kom klockan 16.17. Vid 16.30-tiden greps mannen i närheten, på Stadsbiblioteket. Han är misstänkt för våld mot tjänsteman.
– Det är en utredning på gång och det är vittnen som vi har till händelsen och även väktarens egen uppgift. Det är lite oklart, jag får hålla det tills det är skrivet i anmälan och jag vet vad som hänt.
Gå till toppen