Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

20-åring häktad för mordförsök på Seved – ska efterlysas internationellt

En 20-åring häktades på fredagen i sin frånvaro misstänkt för mordförsök. Det var i tisdags kväll som tre personer i en bil, varav en var ett tvåårigt barn, blev beskjutna på Sevedsplan.

I den beskjutna bilen färdades tre personer, bland annat en tvååring och dennes pappa.Bild: Patrick Persson
Mindre än ett dygn efter skotten på Seved, där en man i 25-årsåldern blev lindrigt skottskadad i ansiktet, anhölls den misstänkte 20-åringen i sin frånvaro och knappt tre dygn efter händelsen hölls häktningsförhandlingar.
Under fredagens eftermiddag beslöt Malmö tingsrätt att gå på åklagare Lars Morands linje och häkta honom på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.
– Mycket mer kan jag inte säga i nuläget eller om det skulle finnas fler misstänkta. Jag kommer att presentera det jag fått fram bakom stängda dörrar i tingsrätten så får vi se hur de ställer sig till detta, säger Lars Morand.
Den misstänkte 20-åringen har inga tidigare domar för våldsbrott bakom sig.
– För mig som åklagare är han inte känd men om det finns andra, mer polisiära uppgifter, kan jag inte svara för.
Nästa steg i utredningen blir att söka efter mannen i utlandet.
– Det vi nu kommer att göra med den här häktningen som grund är att begära internationell efterlysning, säger Lars Morand.
Ni förutsätter att han tagit sig utomlands?
– Ja, det gör vi.
Gå till toppen