Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dubbla skånska silver: ”Gör en extra stolt”

Ljunghusens damer och Vasatorps herrar spelade hem silvret på lag-SM i golf på Barsebäck. Emma Henriksons 64-rond, sju under par, var lördagens bästa.
– Det var oväntat, jag lade ner min satsning förra hösten så jag har inte tränat så mycket, säger hon.

Ljunghusens GK:s damlag efter silver på lag-SM på Barsebäck.Bild: Svenska Golfförbundet
Ljunghusens GK:s damlag slutade på en säker andraplats och kunde fira silvret med nio slags marginal till tredjeplacerade lag. Hills GK vann SM-guldet, 16 slag före Ljunghusen.
– Det var en stor utveckling för mig under veckan. Det var jättekul att få spela och hänga med tjejerna i laget som är så härliga, säger Ljunghusens Emma Henrikson.
Spelarna, med EM-guldmedaljören Sara Kjellker i laget, har spelat tillsammans i Ljunghusen sedan barnsben.
– Det gör en extra stolt. Vi är en av få klubbar som har fostrat spelare på samma plats och hållit ihop. Jag är lite äldre så det är härligt att få ha varit en inspirationskälla för de här tjejerna, säger Emma Henrikson.
26-åringen jobbar som eventansvarig i Stockholm sedan förra hösten och har sedan dess nöjt sig med att spela golf på lediga dagar.
Vasatorp GK:s damer slutade på femte plats. Herrarna tog hem silvret.
– Det stämde hela veckan från hela laget men vi var rätt många slag efter hela tiden men under lördagen kom vi ikapp och det var nära, säger Vasatorps Christoffer Pålsson.
Till slut tog Landeryds GK hem SM-guldet, två slag före Vasatorp. Hemmalaget Barsebäck slutade tolva, Eslövs GK slutade på 14:e plats och Ljunghusens GK kom sist bland herrarna.
Gå till toppen