Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FC Rosengård tar hjälp av MFF: ”Jätteschysst”

FC Rosengård ska hylla sina VM-medaljörer i den damallsvenska omstarten. Då tar de draghjälp från MFF – Sirius.
– Jätteschysst av dom att vara med på detta, säger FCR:s sportchef Therese Sjögran.

Rosengårds Nathalie Björn, Caroline Seger och Zecira Musovic ska hyllas tillsammans med Växjös vm-medaljör Anna Anvegård under söndagens match.Bild: MATHILDA AHLBERG
FCR startar höstsäsongen hemma mot Växjö DFF. Då ska deras tre VM-medaljörer - Caroline Seger, Nathalie Björn och Zećira Mušović - och Växjös VM-medaljör - Anna Anvegård - hyllas.
Samtidigt tar de draghjälp till matchen från MFF:s möte mot Sirius. Alla med en matchbiljett från MFF:s match klockan 15 - och de med säsongsbiljett - får komma in gratis även på Malmö IP klockan 17.30.
– Vi började prata med MFF när vi fick veta att våra matcher skulle vara samtidigt. Då ville vi hitta en lösning och kom på att vi kunde göra något tillsammans. Vi bestämde oss för att flytta våran match och låta de som gick på MFF:s match komma även på våran, säger Therese Sjögran.
Både FCR:s sportchef och tränare hoppas på att det kommer fler på matchen än vanligt.
– Jag var och kollade på LB:s match tidigare i dag (lördag) och de hade fler i publiken än vad de brukar ha. Så jag tror att det kan ha blivit en hajp kvar sedan VM, säger Therese Sjögran.
– Jag hoppas det. Om man gillar fotboll borde man komma och kolla på FC Rosengård. Jag vet att de som kommer gillar det vi gör och att vi gillar dem, säger Jonas Eidevall.
Matchen kommer enligt Jonas Eidevall att likna en seriepremiär.
– Växjö har nya tränare. De har delvis också en ny trupp, precis som vi har. Det är därför svårt att veta var lagen står och hur man ska angripa matchen. Det blir ett stort fokus på vårt egna samtidigt som vi får ha ett öppet sinne och vara flexibla.
Till matchen har FCR nästan alla spelare tillgängliga. Saknas gör dock skadade Fiona Brown, Jessica Samuelsson och målvakten Emma Lind.
Gå till toppen