Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grekland lovar följa ekonomiska åtaganden

Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis lovade i parlamentet i Aten att följa överskottsmålen i statsbudgeten.Bild: Petros Giannakouris/AP/TT
Grekland kommer att lägga fram en statsbudget för 2020 som lever upp till de ekonomiska åtaganden som man har kommit överens om med internationella långivare, uppger landets nye premiärminister Kyriakos Mitsotakis.
I augusti i fjol slutfördes Greklands tredje stödprogram med nödlån, men landet måste fortfarande leva upp till ekonomiska åtaganden, däribland ett årligt budgetöverskott på 3,5 procent fram till 2022, exklusive räntebetalningar på statsskulden.
– I den preliminära budgeten för 2020 påverkas inte budgetbalansen och det huvudsakliga överskottsmålen för 2019 och 2020, som den förra regeringen kom överens om, rubbas inte, sade Mitsotakis i parlamentet i Aten.
Han tillade att hans regering har som mål att införa djärva reformer, men samtidigt behålla trovärdigheten gentemot internationella investerare. I planerna ingår bland annat att sänka bolagsskatten och fastighetsskatten.
Gå till toppen