Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mat med smak av Japan ledde snabbt till bättre hälsa

När Kenneth Andersson i Kävlinge började äta mer japanskt kunde han sluta med insulin för sin diabetes.
Han äter nordiska rätter som har inspirerats av kosten för hundraåringar i Okinawa.
– Mitt mål är inte att bli hundra år utan att ha en bra hälsa, säger han.

Kenneth Andersson är en av flera skåningar som har fått prova så kallad okinordisk mat. Det är nordiska rätter som tagits fram i Skåne med inspiration av den kost som riktigt gamla japaner på Okinawa brukar äta.Bild: Peter Frennesson
På den japanska ön Okinawa har många invånare blivit över hundra år gamla och kosten anses vara en viktig förklaring. Där äter man mat som bland annat innehåller mycket fibrer och långsamma kolhydrater, många grönsaker och lite nötkött.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen