Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordutredning efter att två personer hittats döda i Trelleborg

Polisen har inlett en mordutredning efter att två personer hittats döda på fredagskvällen i en bostad i Trelleborg. Polisen utreder händelsen som ett fall av mord och ett fall av självmord. De letar inte efter någon misstänkt gärningsman.

Bild: Patrick Persson
Vid 19.24 larmades polisen och räddningstjänst till en adress i Trelleborg.
– Vi larmades av allmänheten till en bostad. Två avlidna personer har anträffats där, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Polisen misstänker att en av personerna tagit den andra personens liv och därefter sitt eget liv. Händelsen utreds därför som ett fall av misstänkt mord och ett fall av självmord.
– Vi letar inte efter någon misstänkt gärningsman, säger Evelina Olsson.
Anhöriga är underrättade. Polisen vill med hänsyn till dem inte gå in på de döda personernas ålder, kön eller vad de har för relation till varandra.
Under natten har polisens kriminaltekniker från regionala utredningsenheten gjort en brottsplatsundersökning på platsen. Det har gjorts fynd på platsen, men polisen vill inte gå vidare in på vad det är för typ av fynd.
Kropparna har förts till rättsmedicin för undersökning.
– Det som den undersökningen visar kommer att användas vidare i utredningen, så man inväntar helt enkelt svar på det som har säkrats och gjorts på plats av kriminalteknikerna, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Ingen polispersonal från akutverksamheten är längre på plats.
– Men vi har ju annan personal i myndigheten som kan vara på plats och det kan fortsatt vara avspärrat, säger Katarina Rusin på lördagskvällen.
Under lördagskvällen var både trappan upp till bostaden och dörren avspärrad av polisen.
Gå till toppen