Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Protester mot våld och för Kina i Hongkong

Demonstranter i Hongkong till stöd för Hongkongpolisen och Fastlandskina.Bild: Vincent Yu/AP/TT
Tusentals demonstranter samlades på lördagen i Hongkong till stöd för polisen och den kommunistiska fastlandsregeringen. Det var övervägande äldre deltagare som, tillsammans med familjer, viftade med kinesiska flaggor och höll upp röda paraplyer och banderoller.
– Vänner som tar till våld säger att de också älskar Hongkong, men vi kan inte acceptera deras sätt att uttrycka sig, säger Sunny Wong, 42 år, som jobbar i försäkringsbranschen.
Protesterna kommer som en reaktion på den senaste tidens våldsamheter i Hongkong då demonstranter drabbat samman med polisen. Konflikten utlöstes av ett lagförslag som skulle göra det möjligt att utlämna misstänkta brottslingar till Kina, ett förslag som sedermera bordlagts.
Samtidigt uppger Hongkongpolisen att de avslöjat ett provisoriskt laboratorium i staden för tillverkning av sprängmedel tillsammans med flygblad för ett oberoende Hongkong. En 27-årig man har gripits.
Gå till toppen