Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trafikpåverkan under Prideparaden – delar av Malmö spärras av

Mitt på dagen på lördag väntas uppemot 15 000 personer tåga genom Malmö under årets Prideparad. Under paraden kommer trafiken i området mellan Stortorget och Folkets park att påverkas.

En del av Malmös Prideparad 2017.Bild: Lars Brundin
– Vi kommer se till att skylta i god tid och själva dirigera trafiken där det behövs. Det kan bli lite klurigt att ta sig fram i Malmö med bil mellan klockan 13 till 15, säger polisens insatsledare Henrik Mårtensson.
Paraden startar vid Hamngatan och Norra Vallgatan och går via bland annat Gustav Adolfs torg, gågatan, Triangeln och Bergsgatan innan den når sitt mål i Folkets park. Henrik Mårtensson rekommenderar Malmös biltrafikanter att om möjligt undvika att köra bil genom de påverkade delarna av Malmö under tiden som paraden pågår.
– Allt för att man ska undvika att köra fast och bli irriterad över detta, säger han.
– Efterhand som paraden går plockar vi ner omdirigeringen när tåget passerat. Vi försöker göra det så smidigt som möjligt.
Även kollektivtrafiken, främst stadsbussar, påverkas. Skånetrafiken uppmanar resenärer att hålla sig uppdaterade i appen eller i reseplaneraren på nätet.
I övrigt hanterar polisen Malmö Pride på liknande sätt som andra folktäta evenemang.
– Rent generellt finns en förhöjd hotbild bara i det faktum att det är mycket folk på samma ställe, säger Henrik Mårtensson.
Någon särskild hotbild mot just Pride ska inte finnas. Däremot kommer polisen, enligt presstalesperson Ewa-Gun Westford, att hålla utkik efter vissa typer av brott.
– Man tittar på om det är något speciellt som sticker ut som kan hänföras till hatbrott under en sådan här tillställning. Det ingår i den här typen av insats och bottnar i att polisen värnar om allas lika värde, säger hon.
Gå till toppen