Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inget åtal mot polis som sköt knivman

Den polis som sköt en man som knivskurit en kollega agerade i nödvärn. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
I juni knivskars en polis i samband med ett ingripande i Angered i Göteborg. En annan polis sköt då knivmannen i bröstet. Nu kommer beskedet att den förundersökning om tjänstefel som polisens användning av skjutvapen föranledde läggs ned, skriver Göteborgs-Posten.
”Det har med hänsyn till den uppkomna situationen inte varit uppenbart oförsvarligt av polis att avlossa verkanseld mot X”, står det bland annat i beslutet från Särskilda åklagarkammaren, som konstaterar att polisen handlat i nödvärn.
Händelsen inträffade när polis larmades till en lägenhet där en kvinna blivit misshandlad. När patrullen kom fram attackerades en av poliserna av en knivbeväpnad man, varpå en kollega avlossade ett skott.
Den misstänkte gärningsmannen, en man i 50-årsåldern, skadades allvarligt men inte livshotande. Han är misstänkt för grov misshandel och försök till mord.
Gå till toppen