Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nyförvärvet bakom FCR:s kross av gamla klubben

I sommar kom Jelena Cankovic till FCR från Växjö. Nu - i sin första match för Malmölaget - låg hon bakom FCR:s 5-0-kross av just Växjö.
Då hyllas hon av lagkaptenen Caroline Seger och tränaren Jonas Eidevall.

Rosengårds Jelena Cankovic gjorde både mål och assist mot sin gamla klubb.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Växjös taktik var tydlig från minut ett. De skulle ligga lågt och tätt i försvaret och satsa på omställningar. Man brukar säga att det är tanken som räknas, men i sport är det sällan så enkelt.
Redan efter en kvarts spel kom hemmalagets första riktigt farliga målchans. Så farlig att det faktiskt blev mål.
Jelena Čanković, hittade in till Sanne Troelsgaard på ett tillslag. Hon skottfintade sig förbi sin försvarare och lyfte bollen in till en högt hoppande Glodis Viggosdottir. Mittbacken nickade in bollen bakom den förre FCR-målvakten Erin McLeod. Enda problemet var att Viggosdottir hunnit springa offside.
Det förblev alltså 0-0 i ytterligare några minuter.
Men i 25 matchminuten kom isländskans revansch och hemmalagets islossning.
På Jelena Čanković hörna hoppade Viggosdottir högst och nickade in bollen i mål.
Efter ytterligare tio minuter kom sedan 2-0 från 16-åriga Hanna Bennisson - innan det var dags för Čanković att bli målskytt mot sitt förra lag.
Hon skruvade en frispark från höger, nästan ända nere på kortlinjen, över alla och in i mål.
– Jättekul att jag fick göra mål, säger hon.
En assist och ett mål i premiären för din nya klubb alltså.
– Det är väldigt nice. Att få göra det i min första match är jag väldigt glad över.
I den andra halvleken fick även ytterligare ett nyförvärv presentera sig. Den 18-åriga danskan Sofie Svava utökade till 4-0 innan Rosengårds nigerianska, Anam Imo, skaffade fram en straff för hemmalaget.
Den sköt Caroline Seger in.
Jelena Čanković var efter matchen nöjd över både laget och sin egna insats.
– Jag tycker det gick bra. Jag är generellt sett nöjd och som lag presterade vi bra och det är det viktigaste, sa hon.
– Det var inte lätt att möta min gamla klubb, men det är en match som alla andra och nu är jag här och försöker göra mitt bästa för att hjälpa mitt lag. Jag försöker fokusera på det och jag tycker vi gjorde ett bra jobb idag.
Efter matchen passade både lagkaptenen Caroline Seger och FCR-tränaren Jonas Eidevall på att hylla Čanković.
– Båda nyförvärven Jelena (Čanković) och (Sofie) Svava visade att de är riktigt bra fotbollsspelare i dag. Jelena har jag sett spela väldigt mycket tidigare och det är faktiskt en ära att få spela med henne. Hon är fantastisk, sa Seger.
– Hon har en hög, hög kapacitet. Jag tycker hon visade hur viktig hon kommer bli för oss när vi möter lite lägre stående försvar. Hon har en fantastik framspelsfot. Hon kan slå öppnande passningar och jag tror hon är en spelare som kommer föda mycket rörelse i vårt spel eftersom man ser när hon får bollen att det är många spelare som är sugna på att löpa, för de tänker att här är nog någon som kommer se min löpning, sa Eidevall.
Gå till toppen