Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efterlängtad seger för TFF mot Öster

Ett gediget försvarsarbete var nyckeln för Trelleborg när man tog en lika viktig som efterlängtad seger mot Öster efter att Sebastian Olsson gett laget ledningen redan en kvart in i matchen. TFF var det effektivare av två lag som inte visat särskilt mycket effektivitet hittills i år. Den officiella avslutsstatistiken 18–6 i hemmafavör visade också ganska väl att Öster har det svårt i avgörande lägen.

– Defensivt såg det bra ut för oss även om det finns förbättringspotential, vi kunde försvarat oss högre och haft det lite lugnare runt eget straffområde. Men innerbackarna gjorde ett väldigt bra jobb idag, konstaterade en Trelleborgs tränare Peter Swärdh nöjt.
I början av andra halvlek låg Öster på rejält för att få till en kvittering, men när Sebastian Olsson istället spelade fram Erik Andersson, som smällde in 0–2 i 68:e minuten, bedarrade stormen.
– Det blev avgörande att vi redde ut den första perioden där och höll nollan. Och även att vi tog ledningen i första halvlek, när det är två lag som kanske inte har självförtroendet på topp är det såklart viktigt, menade Peter Swärdh.
Av sommarens nyförvärv fick Christian Thobo Köhler chansen från start på innermittfältet och gjorde det bra.
– Han är väldigt klok i sin positioneringsspel och bidrog med en hel del smartness. Han kompletterade också Sebastian Olsson väl, berömde Peter Swärdh.
Gå till toppen