Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Döda i bostad i Trelleborg var kvinna och barn

De två döda som hittats i ett hus i Trelleborg var en 47-årig kvinna och ett åttaårigt barn. Det bekräftar nu polisen som rubricerar händelsen som ett mord och ett självmord.

När polis och ambulans kom fram till bostaden fann man två avlidna personer.Bild: Patrick Persson
Det var i fredagskväll som två personer hittades döda i ett hus i centrala Trelleborg. Omständigheter i bostaden har fått polisen att tro att det rör sig om ett fall av mord och ett fall av självmord.
Polisen tror inte att någon utomstående person ligger bakom de två dödsfallen.
– Vi letar inte efter någon gärningsman, säger polisens presstalesman Ewa-Gun Westford.
Det är ännu oklart vad som ligger bakom dödsfallen och polisen vill inte uppge vilken relation de två döda har till varandra, men bekräftar att de ska ha bott i lägenheten tillsammans.
I bostaden finns två personer skrivna – en 47-årig kvinna och hennes åttaåriga son.
I övrigt är polisen mycket förtegen om detaljer i ärendet.
– Det här är ett ärende där vi har valt att inte berätta så mycket med hänsyn till de anhöriga, säger Ewa-Gun Westford.
Under helgen har de avlidnas anhöriga underrättats, och polisen har hållit förhör och arbetat med den tekniska undersökningen. Man har också inlett ett samarbete med Trelleborgs kommun, avseende ”de frågor som faller under kommunens ansvar”.
– Vi samarbetar alltid med polisen när det gäller barn, säger Mikael Rubin (M), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborgs kommun. Något mer vill man inte från kommunens sida säga och hänvisar till förundersökningssekretess.
– Men det som har inträffat är så klart sorgligt och djupt tragiskt och vi får återkomma när polisens undersökning är klar, säger Mikael Rubin.
De två kropparna har förts till Lund för rättsmedicinska undersökningar.
Gå till toppen