Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hansson njöt efter VM-framgången

Louise Hanssons VM-finaldebut slutade med en sjundeplats. Helsingborgssimmaren njöt av sitt framgångsrika VM – och att OS-biljetten är säkrad redan nu. – Det är jätteskönt, sade hon.

Louise Hansson slutade sjua i sin VM-finaldebut.Bild: Jessica Gow/TT
När 22-åringen klev in i simstadion i Gwangju i söndags var det med vetskapen att hon aldrig hade tagit sig förbi ett försöksheat på tre tidigare världsmästerskap.
En dag senare slutade hon sjua i sin första VM-final på 57,16, hennes näst snabbaste tid i karriären.
– Jag tog mig till en VM-final och lyckades prestera. Det ger mig verkligen självförtroende inför nästa år, sade hon.
Sveriges olympiska kommitté (SOK) har ett topp 8-krav för att bli OS-uttagen. Förbundskaptenen Ulrika Sandmark kommer att OS-nominera alla blågula finalister i VM och sedan kommer SOK formellt att göra uttagningen.
– Det känns jätteskönt att ha gjort det ett år innan, sade Louise Hansson.
Hon var både nöjd och missnöjd med finalprestationen.
– Jag hade hoppats på mer tidsmässigt, men placeringsmässigt så visste jag att det skulle vara en tät final, sade Hansson som simmade sex hundradelar snabbare i semifinalen.
Marginalerna närmast uppåt var små. Det skiljde bara nio hundradelar till en fjärde plats. Till Emma McKeon, Australien, på bronsplats, var det dock ett hopp på 55 hundradelar.
Louise Hansson har haft ett helt annat lugn under detta VM. Tidigare har hon varit stressad i stora sammanhang individuellt.
– Jag har känt mig jättelugn. Något har hänt senaste året och det är jätteskönt. Jag känner mig väldigt trygg och jag har min plan inför loppet.
Louise Hansson bedriver sin simsatsning på University of Southern California sedan tre år tillbaka och tävlar regelbundet mot guldskrällen Margaret MacNeil, Kanada, som tävlar för Michigan. Hansson besegrade henne på 100 yards fjäril när svenskan blev NCAA-mästare i våras.
Nu besegrade MacNeil självaste Sarah Sjöström.
– Jag är chockad över hur snabbt det gått för henne. Hon har gått ned från 58 sekunder till 55,85. Hon har tagit ett galet kliv, sade Hansson imponerat.
Gå till toppen