Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nederländskt motstånd väntar sannolikt – vid avancemang mot Domžale

Förmodligen blir det en resa till Nederländerna för Malmö FF i tredje kvalomgången till Europa Leagues gruppspel.
Om MFF lyckas gå vidare från dubbelmötet mot Domžale väntar antingen FC Utrecht eller bosniska Zrinjski Mostar.

FC Utrechts svenske spelare Simon Gustafson firar sitt 0-2-mål mot Vitesse i maj i år. Nu kan han få möta MFF. Matcherna i den tredje kvalomgången spelas den 8 och 15 augusti.Bild: JOEP LEENEN
Det blev en enkel resa för MFF i den första kvalomgången mot nordirländska Ballymena United, avancemang med totalt 11-0.
På torsdag är Malmö FF på plats i Slovenien för att möta Domžale i den andra kvalomgången till Europa League. Men under måndagen lottades redan en eventuell motståndare i den tredje kvalomgången om MFF tar sig vidare.
I den tredje kvalomgången väntar troligtvis nederländskt motstånd. Vinnaren mellan Domžale och Malmö FF har lottats mot vinnaren mellan FC Utrecht och Zrinjski Mostar från Bosnien-Hercegovina. Lagen spelar, precis som MFF, i den andra kvalomgången på torsdag kväll.
I den tredje kvalomgången kommer Malmö FF att börja på hemmaplan den 8 augusti. Returen spelas veckan efter den 15 augusti.
Utrecht slutade på sjätte plats i den nederländska ligan förra året. I laget finns två svenskar, Emil Bergström (före detta Djurgården) och Simon Gustafson (före detta Häcken).
MFF:s mittfältare Oscar Lewicki spelade tillsammans med Simon Gustafson under tiden i BK Häcken.
– Han är jättetalangfull. Han är en av de bästa jag har spelat med. En riktigt skicklig spelare, säger Lewicki.
I Utrecht är den förre detta MFF-spelaren Rick Kruys assisterande tränare.
Under måndagen blev det även klart att MFF:s bortamatch mot Domžale nu på torsdag kommer att sändas på Viaplay.
Gå till toppen