Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kärleksfulla hälsningen till cancersjuka Ikee

Sarah Sjöström var arkitekten bakom den känslosamma hälsningen till cancersjuka simstjärnan Rikako Ikee. De tre medaljörerna på 100 meter fjäril i VM sträckte fram sina målade händer med hälsningen på prispallen. – Jag hoppas hon kan kämpa ned cancern, hon är en fajter, säger Sjöström.

Emma McKeon, Australien, Margaret Macneil, Kanada och Sarah Sjöström, Sverige, visar upp sin hälsning till cancersjuka kollegan Rikako Ikee.Bild: Jessica Gow/TT
Guldskrällen ”Maggie” MacNeil, Sjöström och bronsmedaljören Emma McKeon pratade ihop sig minuterna innan de skulle in på prisceremonin.
– Jag tänkte på det lite tidigare i dag hur vi kunde ge henne en fin hälsning. Vi pratade om det bakom prispallen. Då kom vi på idén tillsammans. Alla stod och grät där bakom, det blev riktigt känslosamt, berättar Sjöström.
Svenskan hade Rikako och ett hjärta målat på sina händer, McKeons händer pryddes av Ikee och ett hjärta, och den nyblivna världsmästarinnan MacNeil hade texten ”Never give up” (ge aldrig upp).
Den 19-åriga japanska stjärnan, som är stort hemmahopp inför OS i Tokyo nästa år, skulle ha utmanat Sjöström på 100 meter fjäril i VM i år. Men i februari drabbades hon av leukemi och genomgår behandling hemma i Tokyo.
Gå till toppen