Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kommuner varnar för bluffsamtal

Kävlinge och Staffanstorps kommun varnar för bluffsamtal från företag som utger sig för att jobba på uppdrag av kommunen. ”Kommunen ringer aldrig hem till privatpersoner för att sälja tjänster”, skriver Staffanstorps kommun på sin hemsida.

Både Kävlinge och Staffanstorps kommun har gått ut och varnat för bluffsamtal från ett eller flera företag som utger sig för att jobba på uppdrag av kommunerna.
I Kävlinge har ett företag ringt runt och erbjudit ventilations- och sotningstjänster. På sin hemsidan skriver kommunen att de inte har något avtal med företaget i fråga. De uppmanar också personer att höra av sig till kommunen om de känner sig osäkra på vilka företag kommunen har avtal med.
I Staffanstorp har framför allt äldre kommuninvånare blivit kontaktade av ett företag som uppger att de ringer från kommunen eller räddningstjänsten.
”Vi vill [...] uppmärksamma alla om att kommunen aldrig ringer hem till privatpersoner för att sälja tjänster eller produkter såsom brandvarnare, brandfiltar eller annat.”, skriver kommunen på sin hemsida.
Det är oklart om det är ett eller flera företag som ringer runt i kommunerna och hur många det är som blivit uppringda.
Gå till toppen