Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lundaaktie rusade över 60 procent efter succéstudie

Spotlightnoterade forskningsbolaget Hamlet Pharma rusade med över 60 procent i slutet av förra veckan efter att man meddelat positiva resultat från en studie gällande säkerhet och effekt av molekylen Alpha1H hos patienter med urinblåscancer.

Lundabaserade Hamlet Pharmas aktie har med de senaste dagarnas uppgång stigit med över 358 procent hittills i år.
Enligt ett pressmeddelande visar den första datan i en fas I/II-studie som genomförs i Prag hög signifikant skillnad mellan de patienter som behandlats med Alpha1H och placebogruppen inom flera variabler. Inga biverkningar upptäcktes i studien som omfattade 40 personer och genomfördes under 22 dagar.
”Det här är en väldigt viktig milstolpe för bolaget. Vi behöver mer data men förhoppningsvis kan detta bli en lindrigare kemterapibehandling för framtiden”, säger bolagets vd Mats Persson i en kommentar.
Störste ägare och därmed vinnare på kursrusning är grundare och ordförande Catharina Svanborg som äger 53 procent av aktierna i Hamlet Pharma.
Fakta

Hamlet Pharma

Säte: Lund

Grundat: 1999

Omsättning (2018-06): 0 kronor.

Antal anställda (2018-06): 1.

Rörelseresultat, EBITDA (2018-06): -16 miljoner kronor.

Listat på: Spotlight.

Gå till toppen