Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Chris Schenlaer ska ta världens största pridefestival till Malmö och Köpenhamn

Malmö Pride är över för i år – men om två år kommer jätteevenemanget World Pride till stan. Chris Schenlaer har varit kulturchef i Lund, kulturråd vid Sveriges ambassad i Litauen och verksamhetschef på Malmö Pride. I sin nya roll som festivalchef ansvarar hon för kulturprogrammet när världens största pridefestival kommer till Malmö och Köpenhamn år 2021.

”Att boka världsstjärnor är lätt, bara vi väjer rätt världsstjärnor. Men att verkligen lyckas samla människor på ett sätt som gör att vi förflyttar tanken – det är det viktigaste”, säger Chris Schenlaer som ansvarar för kulturprogrammet när World Pride kommer till Malmö och Köpenhamn.Bild: Bengt Arvidson
År 2021 kommer World Pride till Malmö och Köpenhamn. Med en halv miljon beräknade besökare har evenemanget har redan kallats det största i Malmös historia. Samtidigt som World Pride intar dessutom idrottsevenemanget Eurogames, som riktar sig till hbtq-idrottare, Malmö och Köpenhamn.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen