Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En kärlekshistoria på 350 kilo skrot

En stege byggd av 350 kilo skrot kommer rotera över Vita scenen i Stadsparken på lördag. Då kommer den franska teatergruppen Cirque Hirsute till Sommarlund.

Cirque Hirsute på sin 350 kilo tunga, roterande skrotstege.Bild: M.COLLINET
”Vädret är med oss, och så även publiken”. Så sammanfattar Sommarlunds projektledare Lotta Brusk första delen av sommaren.
På lördag hoppas hon på stor publik när föreställningen ”Les Butors” sätts upp i Stadsparken framför Vita scenen. Den franska teatergruppen ska framföra en poetisk kärlekshistoria där mannen söker kvinnans uppmärksamhet sju meter upp i luften.
Till ”Medicinens sjuka historia” med Henrik Widegren den 7 augusti har Sommarlund redan bestämt sig för att byta scen, från Bjerredsparken till Vita scenen, eftersom intresset är så stort.
”Sedan har vi ju även förra årets publikmagnet – Kalle Lind med ”Snedtänkt Live”. Kan nog vara många som är nyfikna på vad han tänker på denna gången” skriver Lotta Brusk i mejl till Sydsvenskan, och berättar att runt tusen personer såg Kalle Lind förra året. Podden som spelas in live söndag den 4 augusti ska i år handla om en av tidernas mest bespottade underhållningsformer: freakshow.
Själv ser Lotta Brusk fram emot åttakvinnobandet ”Ladies got the Blues!” fredag den 2 augusti.
Gå till toppen