Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny algblomning – svart flagg längs hela Malmös kustlinje

Under onsdagen är det fortfarande svart flagg längs Malmös kust – från Klagshamn till Västra hamnen. Algblomningen är kvar och kommun avråder från bad.

Malmö stad signalerar återigen om algblomning och avråder från bad vid Malmös samtliga badplatser.Bild: Bengt Arvidson
– Provtagning har visat att det är algblomning igen.
Beskedet från Maria Persson, enhetschef på gatukontoret, är kort och koncist. Lika rak är kommunikationen nere vid ständerna. Flaggorna är svarta för att signalera att de ansvariga avråder från allt badande.
Den här gången gäller avrådan hela vägen: från Klagshamn och Sibbarp förbi Ribban till Sundspromenaden och Scaniabadet i Västra hamnen.
Bild: Bengt Arvidson
Allt handlar om en typ av alger som kan orsaka utslag och magproblem. Naturens lag gäller och Marie Persson vill inte avge några utfästelser.
– Vi brukar inte ha detta mer än ett par dagar, sedan tar vind och strömmar det vidare till andra platser. Nu ska vädret hålla i sig och vara lugnt i vinden, men jag har inte koll på strömmarna. Förhoppningen är att det inte vara mer än ett par dagar.
Lite norr om Malmö, i Lomma, har kommunen inte hittat någon algblomning. På onsdagsförmiddagen kontrollerades vattnet vid T-bryggan och det fanns enligt, Lomma kommun, inget att anmärka på.
Inte heller längs stränderna i Höllviken och på Näset finns det på onsdagsförmiddagen några tecken på algblomning, enligt Vellinge kommun.
Badgäster på Scaniabadet under tisdagen.Bild: Bengt Arvidson
Gå till toppen