Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tunga premiärer på Torontos filmfestival

FIlmen "Joker" med Joaquin Phoenix i huvudrollen kommer till Torontos filmfestival. Arkivbild.Bild: Chris Pizzello/AP/TT
Det kommer att bli stjärntätt även vid årets upplaga av den prestigefyllda filmfestivalen i Toronto. Det står klart sedan några av titlarna inför festivalstarten presenterats under tisdagen.
”Några av årets största filmer landar i Toronto i september”, säger festivalens konstnärlige ledare Cameron Bailey i ett uttalande.
Bland storfilmerna som får premiär i Toronto finns bland annat Todd Phillips ”Joker” med Joaquin Phoenix i huvudrollen som Batmanskurk och Lorene Scafarias ”Hustlers” med Jennifer Lopez och Constance Wu.
”The laundromat” med Meryl Streep och Gary Oldman får också premiär, samt ”A beautiful day in the neighborhood” där Tom Hanks spelar den amerikanske programledaren Fred Rogers.
Även James Mangolds racingdrama ”Ford v Ferrari” med Matt Damon och Christian Bale i huvudrollerna kommer till festivalen. Dessutom passar rockstjärnan Bruce Springsteen på att premiärvisa sin film ”Western stars” i vilken han bland annat kommer att framföra hela sitt senaste album med samma namn.
Torontos filmfestival äger rum den 5-15 september.
Gå till toppen