Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hotade spränga Malmö C – åtalas

Polisen utrymde Malmö centralstation efter uppgifter om ett farligt föremål i lokalerna. En man sköts av polisen i samband med ingripandet.Bild: Patrick Persson
Den 44-årige man som sköts i benen av polis på Malmö centralstation sedan han påstått att han hade vapen och sprängmedel i sina väskor åtalas för grovt olaga hot och våld mot tjänsteman.
Enligt stämningsansökan ska hotet bedömas som grovt eftersom 44-åringen påtalat för omgivningen att han bar med sig sprängmedel och en pistol i sina väskor.
Händelsen inträffade i juni. Stationen och ett stort område runt omkring spärrades av i väntan på att bombtekniker skulle skjuta sönder väskorna. Väskorna visade sig senare endast innehålla mannens personliga tillhörigheter.
När polisen förhörde den 44-årige mannen sade han sig inte ha några tydliga minnesbilder av händelsen. Övervakningsfilmer visade att mannen, som är italiensk medborgare, uppträdde förvirrat när han gick runt på stationen.
Gå till toppen