Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fem bilar brann i Lund

Först larmades räddningstjänsten till Notariegränden. Kort efter brann en bil på Parternas gränd.

Bild: Patrick Persson
Det var vid 02.30 som räddningstjänsten larmades. Två bilar brann initialt men flera bilar stod parkerade i närheten. Elden kunde därför sprida sig.
Räddningstjänsten skickade styrkor från Malmö för att stötta i släckningsarbetet. När de transporterade sig till Lund larmades det om ytterligare en bilbrand, denna gång på Parternas gränd, några hundra meter bort.
Släckningsarbetet pågick under natten och nu har bränderna släckts. Fyra bilar brann på Notariegränden, tre av dem totalförstördes, och en närstående bil fick skador av värme och sot. En bil brann på Parternas gränd.
Läs också Senaste tidens bilbränder i Lund
Vid den första branden kunde rökdykare med slangledningar dämpa branden innan den spred sig till ytterligare bilar på parkeringsplatsen.
Polisen hade flertalet polispatruller utplacerade i området Norra Fäladen i jakt på den eller de som misstänks ha anlagt bilbränderna.
Senare, strax innan 04, brann flera bilar på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Vid 04.35 var det en bil kvar att släcka.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen