Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försök till spansk vänsterregering misslyckas

Den spanska premiärministern Pedro Sánchez misslyckades återigen att få stöd i landets kongress. Regeringsförhandlingarna med vänsterpartiet Podemos ska ha brakat sönder strax före omröstningen – då parterna inte kunde komma överens om uppdelningen av ministerposterna.

Vänsterpartiet Podemos ledare Pablo Iglesias hoppas att hans parti ska få mycket makt i en regering. Själv har han gått med på att inte sitta i den, efter krav från förhandlingspartnern socialdemokratiska PSOE.Bild: Manu Fernandez/AP/TT
Förlusten för Spaniens tillfällige premiärminister Pedro Sánchez stod klar redan innan hela omröstningen var genomförd i parlamentet, där han behövde en enkel majoritet för att få förtroende att fortsätta som premiärminister. Precis innan röstningen skulle starta rapporterades att förhandlingarna mellan Pedro Sánchez socialdemokratiska parti PSOE och vänsterpartiet Podemos inte resulterat i någon regeringsuppgörelse.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen