Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sjödins trista VM-sorti: ”Känns vemodigt”

Avskedet från VM-scenen blev en besvikelse. Simmarprofilen Simon Sjödin kunde konstatera att formen inte fanns där. – Det känns lite vemodigt, man vill alltid avsluta med ett ”bang” liksom, sade han.

En besviken Simon Sjödin fick inte till det i sitt sista VM-lopp.Bild: Jessica Gow/TT
Simon Sjödin vet inte om 35:e-platsen på 100 meter fjäril var avslutningsloppet i karriären. Däremot var det sista VM-loppet, tio år efter debuten i Rom 2009.
– Ja, det var definitivt mitt sista VM-lopp. Om det var sista loppet på den här nivån vet jag inte ännu. Det får vi se. Jag får reflektera över det när jag har kommit hem, sade Sjödin som var påtagligt rörd.
Hans tid, 53,70, var 1,43 sekunder över personbästa. Sjödin förstod redan i tisdags på huvuddistansen 200 meter medley, där han också försvann i försöken, att formtoppningen misslyckats.
– Man ville ju bara tänka att det var ett dåligt lopp, men jag har känt de senaste dagarna att det där klippet man har när man är toppad inte finns där, sade han.
Besvikelsen var påtaglig hos Simon Sjödin som fyller 33 år i oktober.
– Jag trodde det här skulle kunna vara en tävling där jag tog mig tillbaka till den yttersta världsnivån, men i stället blev det ett steg tillbaka, sade Sjödin som tog sig till två VM-finaler på 200 meter medley 2013 och 2015 och har gjort två OS.
Sjödin jobbar sedan några månader tillbaka på Svenska simförbundet som utvecklingskonsulent med fokus på Stockholmsområdet.
– Showen går vidare, det finns andra goda saker att göra. Jag säger inte att det var mitt sista lopp, men jag har börjat planera för framtiden med att börja jobba och vara en vanlig knegare, sade Sjödin som tror att han blir kvar inom simningen:
– Sedan om det är i Sverige eller i Gambia (där hans pappa kommer ifrån) vet jag inte.
Gå till toppen