Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hennes längtan efter smör blev vegansk delikatess

Månader av mögelexperiment ledde henne till det ultimata receptet – på vegansk gräddost. Nu har globetrottern startat sin egen tillverkning utanför Lund, där hon övar sig på att vara orädd.

Anna Lundström behövde en paus från FN-jobbet i Tanzania och började experimentera fram veganska ostrecept. Hon blev så nöjd med resultatet att hon nu siktar på att producera osten storskaligt.Bild: Sandra Henningsson
I ett industrikök på en äppelgård utanför Lund klistrar Anna Lundström etiketter på sin sin senaste omgång ost. Den ska snart skickas iväg till en delikatessbutik i Stockholm.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen