Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF:s försvarsgeneral: ”Kommer matcher när inte allt klickar”

MFF:s backlinje har sviktat betänkligt på sistone. Försvarsgeneralen Rasmus Bengtsson vill täta muren.

Malmö FF:s Rasmus Bengtsson vill täta försvarsmuren.Bild: MATHIAS BERGELD
– Vi har kanske inte varit hundraprocentigt närvarande eller fokuserade, inte gjort arbetet till hundra procent, säger han inför söndagsmötet med Östersund.
Malmö FF har släppt till en drös av möjligheter, senast i allsvenskan mot Sirius (1–1) och i Europa League-kvalet mot Domzale (2–2), men på resultattavlan har man inte straffats hårt.
– Det är inte vanligt att vi släpper till fyra fem målchanser per match, men det blir så ibland när inte allt sitter ihop, när vi har lite luckor i försvaret och presspelet är slappt. Ibland kommer matcher när inte allt klickar, säger Rasmus Bengtsson.
Kraven är höga på Malmö FF och när maskineriet hackar ökar trycket.
– Folk förväntar sig att vi ska vinna varenda match med tre fyra mål. Men det finns bra lag på andra sidan som vill ställa till det för oss. Vi har precis gjort ett bra resultat i Europa och ligger i toppen av allsvenskan. Egentligen ska det vara mer positiva tongångar, säger Rasmus Bengtsson.
Orolig?
– Allt handlar om resultat, när vi väl är inne i Europa League snackar inte folk om matchen i Domzale, då är alla lyckliga, säger Rasmus Bengtsson.
Avspark

Östersund–MFF

Avspark 15.00 (söndag).

MFF-laget (prel): Johan Dahlin – Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson Jonas Knudsen – Eric Larsson, Erdal Rakip, Bonke Innocent, Romain Gall, Oscar Lewicki – Marcus Antonsson, Guillermo Molins.

Ersättare: Jo Inge Berget, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Lasse Nielsen, Tim Prica, Behrang Safari, Sören Rieks, Markus Rosenberg, Dusan Melicharek (mv)

Aktuellt:

Östersund: Jämtlänningarna verkar vara på väg att mista nyttige Curtis Edwards. Håll ögonen på vasse anfallaren Dino Islamovic, som har ett förflutet i MFF och TFF. Men även Hosam Aiesh, han är kanske allsvenskans bäste spelare en mot en och brukar vålla problem för MFF.

MFF: Arnor Traustason långtidsskadad. Definitiva frågetecken för Sören Rieks och Lasse Nielsen, som klev av i Domzale. Med tanke på detta är en tjugomannatrupp uttagen. Uwe Rösler har aviserat rotation i laget och att spekulera i startelvan är en knepig uppgift. Det finns en mängd alternativ, men Lewicki klarar alla roller och spelade wingback mot Ballymena...

Tränaren tycker (MFF): – Vi roterar i laget på grund av matchschemat, men också på grund av att vi har spelare som varit skadade och inte klarar av två eller tre matcher i veckan, säger Uwe Rösler.

Gå till toppen