Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-tränarens svåra pussel: ”Har alla ingredienser”

MFF-tränaren Uwe Rösler har ett pussel att lägga inför söndagens bortamöte med Östersund. Det gäller att hitta bitarna som är fräscha.
– Vi roterar i laget på grund av matchschemat, men också på grund av att vi har spelare som varit skadade och inte klarar av två eller tre matcher i veckan. Ju mer man roterar, desto svårare blir det för de olika lagdelarna, säger Uwe Rösler.

Uwe Rösler.Bild: PETTER ARVIDSON
Östersund på bortaplan är söndagens uppgift.
– Det är ett svårt ställe att åka till. En stor utmaning, men vi har alla ingredienser för att vinna matchen, fortsätter Rösler.
Uwe Rösler är kritisk till den bristande hjälpen från Svenska fotbollförbundet. I torsdags mötte MFF Domzale i Slovenien.
– Jag vill inte skapa rubriker, men jag tycker att förbundet borde hjälpa alla svenska lag som spelar i Europa. Om man spelar på torsdagen borde man få spela den sista matchen på söndagen.
MFF möter Östersund klockan 15.00. Det finns matcher i omgången som spelas 17.30 på söndagen.
Uwe Rösler är inne på att all tid räknas.
– Vi behöver energi på planen mot Östersund, det såg vi förra säsongen. I Östersund kan man inte vara passiv, säger han.
MFF har tagit ut en tjugomannatrupp.
Uwe Rösler förklarar att fysteamet arbetar hårt för att få så många som möjligt speldugliga. Exempelvis klev Sören Rieks och Lasse Nielsen av planen mot Domzale.
– Just nu är inne alla inne i truppen, men en eller två kan falla bort, säger Uwe Rösler
Fakta

MFF-truppen

Laget. Eftersom MFF-tränaren Uwe Rösler pratar mycket om att rotera i truppen av olika skäl skulle det här kunna vara en tänkbar startelva mot Östersund.

MFF-laget Johan Dahlin – Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson Jonas Knudsen – Eric Larsson, Erdal Rakip, Bonke Innocent, Romain Gall, Oscar Lewicki – Marcus Antonsson, Guillermo Molins.

Ersättare: Jo Inge Berget, Fouad Bachirou, Dusan Melicharek, Anders Christiansen, Lasse Nielsen, Tim Prica, Behrang Safari, Sören Rieks, Markus Rosenberg.

Gå till toppen