Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nickarna FC Rosengårds vassa guldvapen

FC Rosengård nickade till och gick upp i serieledning. I guldstriden visades ett nytt vasst vapen upp. De tre första målen i utklassningen av jumbon Kungsbacka var backmål.
– Det är alltid kul att göra mål. Speciellt som back. Våra fasta situationer är en styrka för oss nu, sa tvåmålsskytten Glodis Perla Viggosdottir.

Rosengårds Glodis Perla Viggosdottir jublar efter sitt andra mål mot Kungsbacka.Bild: Andreas Hillergren/TT
6–1 mot Kungsbacka förde FC Rosengård upp i tabelltoppen. Tack vare en extra påse med lördagsgodis. Örebro lyckades nämligen kryssa (0–0) mot FCR:s kanske värsta utmanare: Kopparbergs/Göteborg FF.
Och hur var det med nickmålen av backarna?
Jo, så här. Nathalie Björn nickade till i den tionde minuten på ett precist inlägg från Hanna Bennison efter en hörnvariant.
Kungsbacka chockade visserligen hemmalaget strax efteråt och kvitterade efter en försvarsmiss, där Glodis Perla Viggosdottir var inblandad.
I den 25:e minuten kom nästa nickmål. En frispark från Hanna Bennison hittade Glodis Perla Viggosdottirs panna och det var 2–1.
Isländskan ökade på till 3–1 strax före pausvilan. Återigen ett nickmål. Den här gången var det Caroline Seger som svarade för inlägget.
– Det var väldigt bra servar, det är svårt att försvara sig mot dem. Det var inte mina nickar som var perfekta, sa Glodis Perla Viggosdottir.
FCR-tränaren Jonas Eidevall kunde bara instämma.
– Andra matchen i rad vi fick utdelning på våra offensiva fasta situationer, det är viktigt för oss.
Det snyggaste målet kom efter en dryg timmes spel och betydde 4–1. En delikatess. En klackpassning från Jelena Cankovic till Hailie Mace – som avslutade resolut.
– Vi gör gärna sådana mål, men så är inte fotbollen över en säsong. Vi har dagar då inte allting stämmer och vi behöver ha en kombination av allt, sa Jonas Eidevall.
Inhopparen Sanne Troelsgaard ökade på till 5–1 genom ett distinkt markskott.
6–1 rullade Jelena Cankovic in från elva meter.
Till slut blev det en enkel färd för FCR, men det var lite stenigt på vägen.
– Vi gjorde en bra mental resa, även om matchen inte började på bästa sätt för oss och vi blev stressade. Men vi klarade av att hantera detta, sa Jonas Eidevall.
Serieledningen var inget som Jonas Eidevall ville fokusera på.
– Vi tar en match i taget, men vi ligger hellre etta i serien. Det tackar vi inte nej till, men det är full attack på varje match, sa han.
Glodis Perla Viggosdottir ville heller inte segla iväg på några moln.
– Vi har en viktig match mot Vittsjö på onsdag. Då måste vi prestera till 100 procent, annars behåller vi inte serieledningen så länge, sa hon.
Gå till toppen