Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Viktig seger för TFF mot Frej

Andra raka segern var precis vad Trelleborg behövde efter hemmaförlusten mot Syrianska direkt efter uppehållet. Men det var en match mellan två lag som behövde sina poäng, det var tydligt.

Trelleborgs manager Peter Swärdh.Bild: AVDO BILKANOVIC
– Minst sagt varierande kvalitet från vår sida, men fortfarande en stark prestation av laget att resa sig efter den där förlusten och hålla nollan två raka matcher, tyckte tränaren Peter Swärdh.
Efter en nervös första halvlek från båda lagen, var det Frej som tog kommandot i andra halvlek och pressade hemmalaget till misstag. TFF var illa ute ett flertal gånger.
– Vi hanterade inte deras press så bra och var slarviga när vi själva vunnit bollen. Men vi skapade ändå hela tiden chanser, även i den perioden, menade Peter Swärdh.
Främst var det på vänsterkanten Trelleborg var farligt. Erik Andersson och Anton Tideman kom in bakom Frejs trebackslinje och skapade sina chanser. Med kvarten kvar hade Erik Andersson ett farligt skott som dock gick utanför, men i den 88:e kom Anton Tideman runt på kanten och slog ett inlägg som Salif Camara Jönsson mötte perfekt med skallen och satte matchens enda mål i bortre hörnet.
– Vänsterkanten blev tungan på vågen för vår del. Väldigt viktiga poäng för oss detta, konstaterade Peter Swärdh nöjt.
Gå till toppen