Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bussbolag kräver skadestånd efter snökaos

I vintras hade Falu kommun stärkt beredskapen – och då fungerade allt utan problem, enligt bussbolaget. Arkivbild.Bild: Ulf Palm/ TT
Snöovädret var inte nådigt i Falun förra vintern – i synnerhet inte för de busschaufförer som var tvungna att ta sig fram på isiga och hala vägar.
Enligt bussbolaget Keolis blev det inte bättre av att Falu kommun inte skötte snöröjningen, och nu kräver därför företaget 360 000 kronor i skadestånd, skriver Dalarnas Tidningar.
– Det här är utgifter som vi har kunnat dokumentera. Men den verkliga kostnaden är flera gånger större, säger Kent Svens, depåchef i Dalarna, till tidningen.
Bussbolaget listar en rad följder av den bristande snöröjningen vintern 2017/2018. Bland annat ska sjukskrivningen bland personalen i Falun ha ökat markant på grund av den skakiga och riskfyllda arbetsmiljön.
Det samtidigt som Keolis var tvungna att själva hyra in lastbilar för att styra upp när kommunens service brast.
Keolis lämnade in skadeståndskravet i augusti i fjol och Falu kommun arbetar fortfarande med ärendet.
Gå till toppen