Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Italiensk polis dödad – två amerikaner åtalas

Blommor på platsen där en polis knivdödades i Rom.Bild: Angelo Carconi/AP/TT
Två amerikanska studenter åtalas för att ha dödat en polis i Rom. Mario Cerciello Rega, 35 år, blev knivhuggen åtta gånger när han och en kollega skulle gripa två män som anklagats för att ha stulit en väska. Han hade nyligen kommit tillbaka till sitt jobb efter att varit på smekmånad.
De båda ungdomarna, båda 19 år gamla och från San Francisco, greps i fredags när de var på väg att checka ut från sitt hotell och flyga hem.
Enligt italienska medier har en av dem erkänt dådet, men säger att han inte insåg att Cerciello var polis eftersom han hade civila kläder. De uppger att de hade försökt köpa kokain av rånoffret, men i stället fått aspirin och att de stal väskan för att ge igen.
Dådet har väckt stor uppmärksamhet i Italien. Inledningsvis antydde medier att gärningsmännen var nordafrikaner, vilket fick Italiens inrikesminister Matteo Salvini att i tv utbrista ”Vilken överraskning” och kräva stränga straff.
Gå till toppen